Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че България, Румъния и Турция работят

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев заяви, че България, Румъния и Турция работят
Коментари Харесай

Тагарев: С Турция и Румъния работим за противоминна операция в Черно море

Министърът на защитата Тодор Тагарев заяви, че България, Румъния и Турция работят за стартирането на противоминна операция в Черно море. Военният министър участва на интернационална конференция " Спечелване на мира в Украйна ", която се организира в Централния боен клуб в София. Форумът е проведен със съдействието на Посолството на Съединени американски щати у нас.

" Около два месеца работихме без тази информация да е обществена, вече е обществена “, сподели министърът, който изрази вяра, че в близко бъдеще тази операция ще бъде стартирана. По думите му това ще способства за по-високата сигурност в нашите териториални води и в изключителната икономическа зона на България, както и за износа за зърно от Украйна.

" Терористичната заплаха стана изключително забележима с терористичните актове на " Хамас “ против Израел и последвалото напрежение, което, може би, към момента има възможност да ескалира в допълнение. Тези събития могат да доведат до повишаване на миграционния напън по отношение на България, както и напрежение сред разнообразни групи, които поддържат едната или другата страна на спора, само че все още вероятността за това е доста дребна.

" В тази конюнктура работим с нашите съдружници – това е най-важната гаранция за нашата сигурност ", съобщи Тагарев. Министърът още веднъж сподели, че България ще продължи да оказва политическа, военна и филантропична помощ на Украйна, докато е належащо.

Перспективите за мир в Украйна, тактиките и методите за реализиране на сигурност в Черноморския район, ролята на НАТО и Европейския съюз и бъдещето на европейската архитектура за сигурност ще бъдат главните тематики, които ще бъдат разисквани по време на днешната конференцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР